Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνέχεια στην φαρσοκωμωδία



          Εδώ και αρκετό καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας η οποία λαμβάνει χώρα στον Κυπριακό Αθλητισμό και κυρίως στον χώρο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Βλέπουμε οπαδούς να τα σπάνε όλα, βλέπουμε την αστυνομία να σταματά τα λεωφορεία διάφορων ομάδων να βρίσκουν μέσα ρόπαλα, ναρκωτικές ουσίες οινοπνευματώδη ποτά και πολλά άλλα και να μην κάνει ούτε και μια σύλληψη. Βλέπουμε να φέρνουμε Άγγλους ειδικούς σε θέματα βίας να μας βάζουν όλους ΜΗΔΕΝ, να μας εισηγούνται διάφορα διορθωτικά μέτρα και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι όλα αυτά έχουν μεγάλο κόστος (κ. Σάντη).  Βλέπουμε τους κατά τα άλλα ειδικούς και καθηγητές διαιτησίας
να μας ερμηνεύουν πότε έτσι και πότε αλλιώς τους ίδιους τους κανονισμούς διαιτησίας ανάλογα με τα συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

          Να τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει αποτύχει αλλά και το χειρότερο δεν δείχνει αποφασισμένη να πάρει μέτρα για την πάταξη της Βίας στα γήπεδα. Δυστυχώς βλέπουμε μέρα με την μέρα η κατάσταση να χειροτερεύει και αυτοί είναι όλοι χασιμιοί. Οι Άγγλοι ειδικοί που ήρθαν στην Κύπρο και παρακολούθησαν δυο παιχνίδια και έβγαλαν αρκετά συμπεράσματα έβαλαν σε όλους ΜΗΔΕΝ. Είναι όλοι τους υπεύθυνοι, ενώ λιγότερο υπεύθυνη είναι η αστυνομία. Και το παράδοξο είναι ότι η μόνη που τους έλαβε λίγο υπόψη και πήραν κάποια μέτρα είναι η αστυνομία. Οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα γιατί έτσι θα μειωθεί το κέρδος τους και δεν το θέλουν καθόλου.

          Ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα για την βία στα γήπεδα κατά την γνώμη μου είναι και η τηλεοπτική παρουσία των Καθηγητών διαιτησίας. Πρώτα από όλα θέλω να μου πουν ποιος τους διόρισε καθηγητές γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι αυτοδιορισμένοι. Το δεύτερο και χειρότερο είναι η διαφορετικότητα στον λόγο τους  για την ανάλυση των φάσεων. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς φάσεις, για διαφορετικές ομάδες και με διαφορά επτά ή και δέκα ημέρες διαφορά. Την μια λένε έτσι και την άλλη διαφορετικά. Ακόμη βλέπεις τον ένα να αναλύει την φάση όπως αυτός θέλει και να βλέπεις την επομένη μέρα άλλο αναλυτή να την αναλύει εντελώς διαφορετικά. Ας μας πει κάποιος ποιον πρέπει να πιστεύουμε (φυσικά κανείς δεν χρειάζεται κάποιον από αυτούς για να διαμορφώσει μια άποψη για μια φάση).

          Εγώ θα ήθελα να θέσω ένα βασικό ερώτημα. Αυτοί που σήμερα αυτοαποκαλούνται αναλυτές και καθηγητές διαιτησίας να μας πουν ποιο είναι το ποιόν τους; Όλοι θυμόμαστε με ποιο τρόπο έφυγαν από τον χώρο της διαιτησίας, όλοι θυμόμαστε πόσες διαμαρτυρίες είχαμε κάθε φορά που έκαναν διαιτησία, όλοι γνωρίζουμε πως ήταν τα παρατσούκλια των σημερινών καθηγητών. Ας τα δουν αυτοί που πρέπει. Ας τα δουν οι δημοσιογράφοι και να μας τα βγάλουν στην δημοσιότητα. Ας κάτσουν οι δημοσιογράφοι και να δουν τις αναλύσεις τους και να λένε στον κόσμο πόσο διαφορετικές είναι μεταξύ τους και πόσο εκτός κανονισμών είναι. Αυτοί προκαλούν τεράστιο φανατισμό στους φιλάθλους αλλά και προκατάληψη στον χώρο της Κυπριακής Διαιτησίας η οποία ειδικά φέτος υποφέρει πάρα πολύ σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις