Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ = ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ


          Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το τι συμβαίνει στον χώρο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει η φράση «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Όταν βλέπεις την ηγεσία της ΚΟΠ να μοιράζει χρήματα σε συγκεκριμένη ομάδα για να άρει το μεταγραφικό εμπάργκο που της είχε επιβληθεί και να μπορέσει να εγγράψει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και να μπορέσουν να αγωνιστούν δυο μέρες αργότερα, σημαίνει κάτι βρωμάει εδώ. Και ειδικά όταν οι ιθύνοντες της ομάδας δήλωναν σίγουροι στα ΜΜΕ ότι θα βρουν τα χρήματα και θα εγγράψουν τους ποδοσφαιριστές πριν το παιχνίδι αυτό.

          Η αθλητική ιστοσελίδα του Goal News είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει επιταγή ύψους €30,000 στο σωματείο του ΑΠΟΠ Κυνάρια Πέγειας. Αυτοί λένε ότι είναι χορηγία την οποία θα εκδιδόταν στο σωματείο αυτό αργότερα. Αποφασίστηκε να του δοθεί την συγκεκριμένη ημέρα γιατί αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το σωματείο φαίνεται να είχε εξοφλήσει τα χρέη του για να αρθεί το εμπάργκο την ίδια ημέρα. Μέχρι εδώ να πούμε πως είναι κάπως εντάξει.



          Την ίδια περίοδο ομάδα της Λεμεσού χρειαζόταν επειγόντως  χρήματα για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές και ήταν στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Κανένας από την ΚΟΠ δεν έσπευσε για να την βοηθήσει και έτρεχε ο Πρόεδρος της για να βρει χρήματα την υστάτη. Πριν από δυο χρόνια άλλη ομάδα της Λάρνακας ήταν στα πρόθυρα να βάλει λουκέτο και πάλι δεν την βοήθησε καμία ΚΟΠ. Γιατί τώρα έδωσαν χρήματα στο συγκεκριμένο σωματείο αλλά και την συγκεκριμένο χρονικό σημείο;
Δεν θα έπρεπε η ΚΟΠ να ενημερώσει τα υπόλοιπα σωματεία ότι έγινε αυτό; Δεν θα μπορούσε η ΚΟΠ να βοηθήσει και άλλα σωματεία τα οποία είχαν οικονομικά προβλήματα την ίδια στιγμή; Αφού η ΚΟΠ επέβαλε στον ΑΠΟΠ εμπάργκο μετεγγραφών γιατί έσπευσε για να το βοηθήσει; (είτε το τιμωρείς είτε όχι) Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν από την ίδια την Ομοσπονδία για να μην υπάρχουν σκιές γύρω από το όνομα τους αλλά και γύρω από το ίδιο το Κυπριακό Ποδόσφαιρο.
 
          Δεύτερο θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι αυτό της κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου. Λέμε αυτός είναι δεξιός, αυτός αριστερός  και διάφορα άλλα. Επίσης ακούμε από τα ΜΜΕ ότι θα πρέπει να μένουν έξω από τον χώρο του ποδοσφαίρου τα κόμματα και εγώ προσωπικά συμφωνώ απόλυτα. Αλλά όταν βλέπεις εν ενεργεία προπονητή ομάδας Α΄ Κατηγορίας να κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής ενός κόμματος διερωτάσαι τι γίνεται τώρα; Από την μια μας λένε ότι πρέπει να μείνουν τα κόμματα έξω από το ποδόσφαιρο και από την άλλη τα φέρνουν οι ίδιοι; Ακόμη βλέπουμε πρώην βουλευτές, υπουργούς αλλά και εν ενεργεία να είναι στα Δ.Σ. των διαφόρων σωματείων και έτσι κολλάμε οι ταμπέλες στα σωματεία ότι αυτό είναι δεξιό και αυτό είναι αριστερό.

          Ο χώρος του Κυπριακού ποδοσφαίρου θα πρέπει να καθαρίσει από όλους αυτούς γιατί όλοι αυτοί δεν θέλουν το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά το χρησιμοποιούν για να επιτύχουν στις φιλοδοξίες τους. Κάνουμε και χωρίς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις