Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παπάς να σου πετύχει!!!!!


          Ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου και της εκκλησίας είναι να βοηθούν το ποίμνιο τους και να το προστατεύουν. Ο κ.κ. Χρυσόστομος κάνει ακριβώς το αντίθετο. Θέλει να απολύσει 150 εργαζομένους της ΚΕΟ για να επιβιώσει η εταιρεία τάχα. Εμένα μου γεννά κάποια ερωτήματα όμως αυτό.


          Πρώτα θέλω να ρωτήσω από πού και ως που ο Αρχιεπίσκοπος να διαχειρίζεται μια τέτοια εταιρεία; Λένε πως είναι κληρονομιά από τους ιδρυτές της στον Κυπριακό Λαό με διαχειριστή τον εκάστωτε Αρχιεπίσκοπο. Τότε εντάξει. Αλλά εγώ δεν θυμάμαι άλλο Αρχιεπίσκοπο να ακούγεται τόσο πολύ για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, για τις πολιτικές του παρεμβάσεις και άλλα πολλά παρά να ακούγονται τα λόγια του για την εκκλησία και για τον λόγο του Θεού.

          Το έχω ξαναγράψει πως κάποιος πρέπει να του πει πως είναι Αρχιεπίσκοπος και όχι επιχειρηματίας και πολιτικός, εκτός και αν έχει και τέτοιες βλέψεις.

          Να επανέλθουμε στο θέμα μας. Άκουσα κάποιες δηλώσεις του πως αν δεν προσγειωθούν οι υπάλληλοι της ΚΕΟ θα προσγειωθούν απότομα και δεν θα τους αρέσει. Δηλαδή τους απειλεί. Για όνομα Του Θεού. Είναι Αρχιεπίσκοπος αυτός που υποτίθεται εξελέγει  από εμάς; Αποκλείεται.

          Δεν είμαι διατεθειμένος να ξεπουλώ την περιουσία της εταιρείας για να την ξελασπώνω, είπε, για να μην κλείσει η εταιρεία. Του είπε κανείς ότι έχουμε οικονομική κρίση και ότι δεν έχει δουλειά για να προσλάβει κόσμο ή την εκκλησία δεν την χτύπησε η κρίση; Δεν ξέρει πως πίσω από αυτούς τους εργαζομένους είναι κάποιες οικογένειες και αύριο θα βρεθούν στον δρόμο; Οι παπάδες πάντα έχουν δουλειά. Όλο και κάποιος θα γεννηθεί, θα παντρευτεί ή ακόμα και να πεθάνει. Κάποιο πανηγύρι θα έχουμε για τρέξουμε οι πιστοί για να ανάψουμε ένα κερί και να προσκυνήσουμε.

ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις