Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΠΑΠΑΣ

    
          Είναι σχετικά με τις προθέσεις που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Νέας  Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄. Θέλει λέει να αγοράσει και να επαναλειτουργήσει την Eurocypria γιατί λυπάται τους εργαζόμενους που έμειναν στον δρόμο.
          
          Και εγώ συμφωνώ πως είναι κρίμα να βρίσκονται στον δρόμο τόσοι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους γιορτινές ημέρες. Θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι γρηγορότερα για να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο. Όμως ο Αρχιεπίσκοπος τι ανακατώνετε και τι θέλει να κάνει. Μήπως την είδε πως ο Αρχιεπίσκοπος είναι Επιχειρηματίας ή ποιος τον εξουσιοδότησε να διαχειρίζεται χρήματα δικά μας. Γιατί τα χρήματα αυτά δεν είναι και δεν τα είχε ποτέ η Εκκλησία. Αυτά τα χρήματα τα παίρνει κάθε εβδομάδα από τις εισφορές των πιστών που πάνε στην Εκκλησία για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν. Κάτω από τα άγρυπνα μάτια των Επίτροπων των εκάστωτε Εκκλησιών να μην σε αφήνουν να ανάψεις κερί αν δεν ρίξεις και εσύ κάτι στο παγκάρι ή και να μην διστάσουν να σχολιάσουν και να στιγματίσουν τον καθένα που ρίχνει τον οβολό του.


          Ο Αρχιεπίσκοπος μας πριν από λίγο καιρό έλεγε πως δεν πρόκειται να δώσει στην Κυβέρνηση ούτε «γρόσι» γιατί δεν μπορεί η Κυβέρνηση να φορολογεί και να παίρνει τα χρήματα που δίνει ο κάθε πιστός στην Εκκλησία. Φώναζε και έκανε συνεχώς δηλώσεις ενάντια στην Κυβέρνηση στρέφοντας τον κόσμο εναντίων του Υπουργού Οικονομικών και διάφορων άλλων κυβερνώντων. Αυτός αφού δεν θέλει να φορολογούνται τα χρήματα αυτά γιατί θέλει να τα πάρει και να αγοράσει την Eurocypria;
Κάποιος πρέπει να του πει πως η δουλειά του Αρχιεπισκόπου και ο ρόλος του είναι να προστατεύει και να καθοδηγεί το Ποίμνιο του. Αυτός νομίζει πως είναι επιχειρηματίας και θέλει να περάσει κάθε άλλο επιχειρηματία στην Κύπρο. Και όλα αυτά τάχα για το καλό των εργαζομένων. Αυτό δεν θα ισχύσει και πάρα πολύ αφού δεν θα εργοδοτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι αλλά ένα μέρος από αυτούς θα επαναεργοδοτηθεί. Οι υπόλοιποι τι θα γίνουν κ.κ. Χρυσόστομε; Μην είδατε μόνο το πιθανό κέρδος που ίσως να σας επιφέρει η νέα αυτή εταιρεία αλλά οι σύμβουλοι σας οι οποίοι και αυτοί πληρώνονται από όλους εμάς τους πιστούς να σας συμβουλέψουν να αρχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντα ενός Αρχιεπισκόπου και όχι ενός Επιχειρηματία, ούτε ενός Κομματάρχη και ούτε ενός Προέδρου της Δημοκρατίας. 

          Κάποιος να του πει πως δεν σημαίνει πως επειδή είναι Αρχιεπίσκοπος εκφράζει όλο τον λαό και αυτό επειδή δεν τον ψήφησε ο λαός αλλά οι εκλέκτορες και οι παπάδες. Όλοι θυμόμαστε πως τους ξεγέλασε όλους και από τελευταίος στις συγκεκριμένες εκλογές βγήκε Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις