Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ελεος αυτοί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ! ! ! !



          Τη συμπάθεια μας η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ την έχασε από καιρό, την Τετάρτη έχασε και την όποια αξιοπιστία απέπνεε μέχρι τώρα. Γιατί μία αξιοπιστία της την καταλογίζουμε. Δέχθηκε τα όποια μέτρα της προτάθηκαν μέχρι τώρα χωρίς ακραίες διαμαρτυρίες κάνοντας απλά το καθήκον της και προασπιζόμενη στο βαθμό του λογικού τα συμφέροντα των μελών της.

          Από την Τετάρτη όμως, έχασε αυτήν την αξιοπιστία. Το να παραλύεις τη χώρα σου επειδή δήθεν ακούστηκαν ψίθυροι ότι δεν θα δοθεί 13ος μισθός στους δημόσιους και θα φορολογηθεί το εφάπαξ είναι έγκλημα και μάλιστα διπλό. Από τη μία εναντίον του τόπου που σε ταΐζει και σε φροντίζει τόσες δεκαετίες και στη δύσκολη στιγμή χρειάζεται τη βοήθειά σου και από την άλλη κατά των ίδιων των μελών σου που δεν είναι «μπασμένοι στα πράγματα». Πήγε η καρδιά τους στην Κούλουρη τους ανθρώπους ότι θα έμειναν χωρίς 13ο.

          Να υποθέσουμε δηλαδή πως δεν υπήρχε ένας μέλος της ΠΑΣΥΔΥ που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών να σας ενημερώσει αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα και απλά βασιστήκατε σε ψιθύρους για παναπεργία;

          Αυτό που θέλατε, ήταν να μην περάσουν ούτε την Τετάρτη τα μέτρα που θα έπλητταν τα συμφέροντά σας, αλλά ευτυχώς η Βουλή σε μία από τις ελάχιστες φορές που έδειξε πολιτική ανωτερότητα, πέρασε τα μέτρα έστω και με κασετοφωνάκια. Και μπράβο της.

          Γιατί άλλωστε είδατε αρχηγούς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων λίγο πριν την επίμαχη συνεδρία; Γιατί βάλατε τα μέλη σας και έκλεισαν την μικροφωνική; Γιατί δεν θέσατε το θέμα στον υπουργό Οικονομικών την Τρίτη, που του παραδώσατε το ψήφισμα ή έστω την Τετάρτη τηλεφωνικώς προτού λάβετε τέτοιες επαχθείς αποφάσεις;

          Λυπούμαστε αλλά χάσατε την αξιοπιστία σας. Δεν χάσατε την αξιοπιστία σας στο δικό μας πρόσωπο, αλλά και στο πρόσωπο των περισσότερων μελών σας οι οποίοι είναι νούσιμοι άνθρωποι και με ορθή αντίληψη.

          Αγαπητοί δημόσιοι υπάλληλοι, η κυβέρνηση στην οποία δουλεύετε είναι ένας μεγάλος οργανισμός με σοβαρά  οικονομικά προβλήματα, αυτήν την περίοδο, και πρέπει να συμβάλετε και ‘σεις στην στήριξη του. Ναι, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και άμεσα όμως πρέπει να αναλάβετε και ‘σεις το μερίδιο που σας αναλογεί. Ξέρετε πόσες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν να λαμβάνουν επιταγές; Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους; Ξέρετε πόσα χρόνια έχουν να δοθούν αυξήσεις; Προστατεύστε τη δουλειά σας.

          Το πάγωμα των μισθών σας, μας επηρεάζει όλους και πάρα πολλούς άμεσα όμως ήταν κάτι αναγκαίο. Δείξτε κατανόηση για μία διετία ώστε να καρπωθείτε και εσείς και όλοι μας τα οφέλη σε μερικά χρόνια αλλιώς το μέλλον της κυπριακής οικονομίας προμηνύεται θαμπό, θαμπότατο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις