Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

1ο Επαρχιακό Τζάμπορι Προσκόπων Επαρχιακής Εφορίας Λευκωσίας


          Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Επαρχιακό Τζάμπορι Προσκόπων Επαρχιακής Εφορίας Λευκωσίας. Η δράση αυτή έλαβε χώρα στη Κοινότητα του Μαθιάτη. Στην Δράση είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος Πρόσκοποι από όλα τα Συστήματα της Επαρχιακής Εφορίας Λευκωσίας. Επίσης είχαμε μεγάλη συμμετοχή από Βαθμοφόρους και Ανιχνευτές της Επαρχίας μας.

          Η λέξη Τζάμπορι στους Πρόσκοπους είναι πολύ γνωστή, ενώ για τους υπόλοιπους όχι και τόσο πολύ. Τζάμπορι είναι οι μεγάλες συνάξεις από Πρόσκοπους. Τα Τζάμπορι αυτά χωρίζονται σε Τοπικά, Εθνικά, Διεθνή και Παγκόσμια. Σαν φέτος το Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι θα πραγματοποιηθεί στην Σουηδία και θα παραβρεθούν κάποιοι αδελφοί Πρόσκοποι από την Κύπρο. Αυτό το οποίο διοργανώθηκε στον Μαθιάτη στις 28/04-01/05/2011 ήταν το Πρώτο που διοργανώθηκε (όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας το αλλάξουν).

          Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η Φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης και το Άναμμα του Σήματος του Τζάμπορι. Οι Πρόσκοποι ξεκίνησαν από τον Κατασκηνωτικό χώρο και στην διαδρομή συνάντησαν την Μπάντα του 283ου Σ.Π. Τσερίου όπου και τους οδήγησαν στο Κοινοτικό γήπεδο. Εκεί άρχισε το τελετουργικό. Η Μπάντα του 91ου Σ.Π. Αγίου Αντρέα παιάνιζε και στον χώρο έμπαιναν τα Σημαιάκια των Ομάδων Προσκόπων των Συστημάτων μας. Μετά την σκυτάλη πήρε η Μπάντα του 71ου Σ.Π. Καϊμακλίου όπου με άψογους σχηματισμούς έκαναν τον κόσμο που ήταν εκεί να τους θαυμάζει. Μετα το τελετουργικό συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις των υποστηριχτών μας και στην συνέχεια πήρε σειρά το άναμμα του Σήματος του Τζάμπορι. Ακολούθως το πρόγραμμα συνεχίστηκε και έκλεισε με την ζωντανή μουσική, που έπαιξαν για εμάς το Συγκρότημα «Μαριονέττες».

          Την Δεύτερη και την Τρίτη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε διάφορες πρωτότυπες και πολύ ενδιαφέρουσες Δραστηριότητες. Η τοξοβολία, η ορεινή ποδηλασία, ο στίβος μάχης, ο στίβος τοπογραφίας, ο στίβος σκαπανικής, η φωτογραφία, οι αθλοπαιδιές, η αναρρίχηση, οι ασυρματιστές, η κοινωνική προσφορά και ο κριμένος θησαυρός ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούσαν να κάνουν οι Πρόσκοποι.

          Το βράδυ της Παρασκευής οι Πρόσκοποι διασκέδασαν με την Διεθνή Βραδιά που ετοίμασαν από τα Συστήματα τους. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά που όλοι οι Πρόσκοποι αποκόμισαν πάρα πολλά. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης της Δράσης. Εκεί που ότι και να κάναμε θα ήταν πολύ λίγο μπροστά στην Τελετή Έναρξης, όμως προσπαθήσαμε και νομίζω πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή τελετή η οποία ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες των παρευρισκομένων.

          Ήταν όλα υπέροχα. Αν δει κάποιος τις αντιδράσεις και τα σχόλια που υπήρχαν στο Facebook Group του Τζάμπορι θα καταλάβει την όλη επιτυχία της Δράσης. Αρκετοί είναι αυτοί που μας προτρέπουν να κάνουμε και άλλη τέτοια Δράση και πολλά άλλα τέτοια. Όπως έλεγε και το τραγούδι του Αποχωρισμού «…Μα θα ξαναβλεπόμαστε Αδέλφια μου ξανά…»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις